zaterdag 17 juli 2010

Dag 10: Back to Orlando

Vanochtend was het een vroegertje voor de Steijngirls.  Volgens de richtlijnen van de Cruiseline moesten we om 8.25 am in Boleros op deck 7 zijn om te verzamelen.

Dus dat werd om 7 uur opstaan (en dat terwijl we gisteren tot half 9 en Tessa zelfs tot 9 uur hebben geslapen!!).

Nog even een heerlijk ontbijtje genoten in de Windjammer.  Dat gaan we wel missen, want het eten is hier echt goed.  Zoveel vers fruit, ongezond maar ook veel gezond eten.  Yoghurts, zalige verse broodjes, beleg zoals ham en kaas.  Ook roerei, spek, worstjes staan hier op het menu.  Zoete broodjes, gebak, noem het maar op het is er.

Wij gaan  voor de verse broodjes, yoghurt en vers fruit. Dat legt een goede bodem voor de rest van de dag, we kunnen er even tegen.

De koffers zijn gisteravond weggehaald dus met alleen handbagage lopen we richting de Boleros (een zaal ).  Daar zijn we ruim op tijd, dus we besluiten nog even buiten op een bedje te genieten van het weer en de frisse lucht. 

Dan worden we opgeroepen. Wij hadden groene labels met nummer 4 erop.  Iedereen met dit nummer moet “line up by two” achter elkaar gaan staan en we krijgen een “guide” mee die ons begeleidt naar de uitgang.  Ze zijn zeker bang dat we hier langer blijven of zo?  Maar het gaat wel allemaal soepel.

Omdat we Amerika hadden verlaten moesten we weer een nieuw formulier invullen dat we geen fruit of andere zaken invoeren. Nou dat konden we zonder meer, want de diamanten hebben we maar laten liggen.  En die Cubaanse sigaren, ach we zijn net gestopt met roken :)).

Met de douane werd er nog even in ons paspoort gekeken.  We moesten wel in een aparte rij staan want blijkbaar snapt niet iedere beambte een buitenlands paspoort. Een jong stel voor ons wilde terwijl ze stonden te wachten van rij wisselen (daar stonden vrienden).  Nou,….  dat werd niet gewaardeerd en ze kregen een behoorlijke reprimande.  Ze werden gefilmd en ze moesten in de rij blijven staan tot ze door de douane waren.  Moeilijke jongens hoor die Amerikanen, je zou er bang van worden.

Wij mochten na een vriendelijk gesprekje snel doorlopen, richting de koffers. Die kwamen er ook al aan op een band (net als bij de luchthaven) en rond kwart voor negen waren we alweer bij de auto.

Dat was trouwens wel een luxe.  Onze tuut stond netjes in de parkeergarage in de schaduw, het parkeren kostte van maandagmiddag tot vrijdagochtend $ 60.  Als we de auto hadden ingeleverd bij Alamo en weer een nieuwe hadden gehuurd voor één dag, was dat om het even geweest.  (voor een korte tijd huren is altijd duurder).  Met ook als nadeel dat we weer met al onze bagage een busje van Alamo hadden moeten zoeken en naar het verhuurbureau hadden moeten gaan.  Ik kan dus iedereen aanraden om je auto te parkeren.

De tomtom aangezet en richting Orlando.  Tessa had al een paar dagen haar vader niet gesproken en kon niet wachten om hem even te bellen. In de auto kreeg ze hem gelijk te pakken en lekker even bijgekletst.  Afgesproken dat we vanavond (voor hen dan)  zouden skypen.  Ze gaan bij opa en oma eten, dus dan kunnen we hen ook gelijk even zien.

Omdat het nog te vroeg was om naar het hotel te gaan, dan nog maar even richting de Premium Outlet.  Precies om 10 uur parkeerden we daar de auto en eerst maar opzoek naar een Starbucks, voor jammie jammie waarschijnlijk de laatste frappuccino deze vakantie.

Op de Ipod (Touch soort kleine Ipad ………) gelijk even de laatste nieuwtjes opgehaald en Tessa even op hyves en MSN.  Zie je El, ik kom er niet aan te pas hoor op mijn computer, Tessa wil graag op de hoogte worden gehouden met alle nieuwtjes van het thuisfront.

Nog even bij Tommie (Hilfiger) gekeken voor een korte broek.  Mijn huidige wordt te groot (?!?!?)  ik ben afgevallen sinds ik hier ben.  Ja mensen dat kan ook nog, dat komt door al dat trappen lopen op het cruiseschip.  hihihihihi   (en ze zeggen dat je als je bruin bent 5 kilo slanker lijkt…..)

Maar bij Tommie konden we echt niet slagen.  We hebben echt goed rondgekeken en niets vonden we echt überhaupt de moeite waard.

Op ons gemakkie andere winkels nog een beetje bekeken.  Nog even bij Ralphie, wel een lekker luchtje gescoord en toch nog een korte witte broek.

Even een lunchstop bij Subway voor een broodje Chicken Teryaki.  Zaalig met veel sla, tomaat, rode ui en wat andere gezonde spullen ertussen. Fles water voor ons vochtgehalte en we hebben onze lunch ook weer achter onze kiezen.

Zo langzamerhand kunnen we de outlet wel dromen en er is niet veel meer voor ons om te zien, we hebben er ook geen zin meer in.  We willen gaan zwemmen, een duik nemen in een zwembad.  Dus op naar het hotel.  Het is pas één uur en eigenlijk kunnen we pas inchecken om drie uur, we gaan dus een poging wagen.

We waren niet de enige die wat vroeger waren, een ander Nederlands gezin (hee die taal hadden we al een paar dagen niet meer gehoord) moesten ook tot drie uur wachten voor de kamer klaar was.  Ik gevraagd of we wel mochten zwemmen en of ze handdoeken hadden bij het zwembad.

We mochten al gaan zwemmen en de handdoeken (nou ja handdoekjes maar dat mocht de pret niet drukken) lagen klaar bij het zwembad.

Daar hebben we heerlijk tot kwart over drie vertoefd. Genoten van het zwembad wat we helemaal voor ons alleen hadden en lekker gelegen op de ligbedden nog even genietend van het Floridiaans zonnetje.

Toen richting de kamer op de 3e etage.  Een grote kamer met 2 Queensbedden en veel ruimte.

Heerlijk gerelaxed en Tessa is weer helemaal bij met de DisneyChannel.  Alle series die in Nederland ook zijn, even gekeken zoals Hannah Montana ed. 

De koffers alvast helemaal goed ingepakt voor morgen. De kleren klaar gelegd voor vanavond en morgen.  Een douche genomen, die trouwens ook erg goed was en een stuk ruimer als op de boot.  Yess we kunnen weer fatsoenlijk onze haren wassen zonder allerlei trucs te moeten uithalen.

Om 6 uur richting Chili’s gelopen.  Dit restaurant zat recht aan de overkant van ons hotel aan de andere kant van de weg.  Hier kennen ze natuurlijk geen voetpaden dus we zijn maar op goed geluk overgestoken en we kwamen veilig aan.

Het was weer happy hour!!  (mazzeltof)  en dit keer dus opnieuw 2 Margharita’s frozen.  Ik hoef niet terug te rijden, dus voor het alcoholpercentage maakt het niet uit.  (viel trouwens wel mee hoor hoeveel alcohol er in zit).

We hadden besloten maar eens voor een voorgerecht te nemen, guacamole met chips.  Die was erg lekker, wel als nadeel dat we ons hoofdgerecht niet meer helemaal opkregen.

We mochten de rest meenemen in een doggie bag.  Leek ons niet een echt goed idee.  Dan komen we thuis in Nederland met de restjes, ga dat maar eens uitleggen bij de douane……..

Toen we terug wilden lopen, was er net een tropisch buitje bezig. Even gewacht maar, dat scheelt hier, het buitje duurt een paar minuten en dan is het weer droog.

We snel teruggelopen want het was wel een hele donkere lucht en een hoop flitsen.

Nog lekker TV gekeken in de kamer, alle gossips over alle sterren weten we nu weer.  Over Mel Gibson, Lindsay Lohan, Angelina Jolie.  Alles wordt hier breed uitgemeten op de tv, niets blijft onbesproken!!

RTL Boulevard kan hier een puntje aan zuigen………

Om half 11 besluiten we te gaan slapen, want morgen gaan we richting huis.  We hebben het leuk gehad hier, maar zijn ook wel weer heel blij dat we onze mannen weer zien.  Want we hebben ze wel gemist hoor!!

Het is superleuk moeder en dochter, maar het is toch ook wel heel fijn om het met zn vieren mee te maken.

De foto’s van vandaag zijn er niet veel, maar ik heb nu geen tijd meer om ze in te voegen.  Dus dat zal later gebeuren.

Weltrusten!!

9 reacties:

Marja en Tony zei

Nu dus echt het laatste verslag, hopelijk komt er nog een update over jullie terug reis, hebben we toch nog een dagje langer te lezen.....

Teleton zei

Nou, 't zit er weer op meiden. Terug in de grote boze mannenwereld, maar die is, zoals je zelf ook al opmerkt, zo slecht nog niet.

We krijgen vast nog wel een verslag van de terugreis maar ik wil jullie nu al bedanken omdat we lekker een beetje mee mochten genieten van de (cruise) wereld van het luxe en alle andere avonturen van dit meisjesreisje.

Het was een plezier om dit (vrijwel) dagelijks te lezen! Goeie reis terug, voor volgende week staan jullie ook hier zomerse temperaturen te wachten, dat verzacht het leed nog meer!

Marjolein zei

Nou dat hebben jullie toch maar weer even lekker gehad zeg!!

Super hoor,en wel zo speciaal zo met zijn tweetjes,alhoewel ik het ook wel snap dat het met zijn vieren ook weer anders is,maar jullie hebben er wel heerlijk van genoten!

Goede reis naar huis!!
Groetjes,Marjolein

Nancy zei

Wat een leuk verslag en wat hebben jullie genoten met zijn tweetjes!
Kan me voorstellen dat naar huis gaan ook erg lekker is,maar deze reis hebben jullie maar mooi in ''the pocket''

Groetjes Nancy

Sonja zei

Wat een leuk verslag en wat een gezellige meidentrip.
Heb 'mee'genoten van jullie cruise belevenissen en de observaties!
Enne... als bonus niet aangekomen maar afgevallen met al dat lekkere eten, dat wil ik ook wel.
Goede reis naar huis!

Rick, Sunshine State zei

Bedankt voor de leuke dag-verslagen, jullie hadden het heerlijk, leuk de twee meiden ;-)

Goede terug reis en ik hoop nog op een eind verslag...

Anoniem zei

Het zit er weer op, maar jullie hebben weer een mooie reis gemaakt en kunnen daar weer met plezier naar terug kijken. En toch ook heerlijk om weer terug te gaan naar de mannen.
Ik kijk nog uit naar je verslag van de terugreis. Goede vlucht !

famscheepensgoesorlando zei

bedankt voor het super leuke verslag dames...een goeie reis terug naar huis...en een super leuke vakantie zo met zijn tweetjes ,maar ook ik snap best dat het met viertjes toch net iets leuker is..ik ga altijd met mijn dochter naar turkije een weekje maar de conversatie is toch anders...en ook wij hebben en super vakantie dan maar met het hele gezin geniet ook mijn voorkeur..
bedankt !!!
groetjes marij

Natasja Valentijn zei

Ik liep een beetje achter, maar ik heb even de tijd genomen om je blog te lezen. Wat een fantastische vakantie heb je achter de rug. Leuk, zo'n moeder/dochter trip!