zondag 11 juli 2010

Dag 4: Universeel afzien

De jetlag heeft op ons geen vat hoor!!  Wij waren weer rond half 8 wakker. Op ons gemakkie ontbeten, het weerbericht bekeken op de TV want de Amerikanen hebben hun eigen tv-zender waar ze het alleen maar over het weer hebben. Daar kun je hier ook echt 24 uur mee vullen. 

CIMG3922

Vandaag zou een warme dag worden, werd verteld. Veel zonneschijn, weinig bewolking, temperaturen in de higher 90’s, met het gevoel van temperatures in the 100. Kortom volgens de weermeneer een goed moment om vandaag de airco’s op te zoeken, door te gaan shoppen, lekker in het zwembad te duiken.

Over het bezoeken van een pretpark heeft hij het niet gehad. Ik denk dat hij bedoelde dat dit wel erg warm zou worden.  Maareeuhh wij zijn geen watjes en zijn diehards, wij hadden besloten om vandaag naar Universal Studio’s te gaan.

Even voor half 10 kwamen we daar aan en mochten parkeren bij Spiderman. Voor de zekerheid maar even een foto maken van het bord waar onze auto stond, want je zal maar vergeetachtig worden met deze hitte, dan kunnen we in ieder geval de auto nog terugvinden.

De menigte liep lekker door (wat doen al die mensen hier toch met dit hitte, ga lekker aan het zwembad liggen…..) en meeste liepen toch wel naar Island of Adventure, speciaal voor het Harry Potter-gedeelte.

Wij besloten het “gewone” Universal park maar met een bezoek te vereren, want de meesten liepen naar het park van Harry Potter, deze is onlangs geopend en ik had al een paar keer in een ander verslag gelezen dat het daar ongewoon druk was.

CIMG3927 CIMG3925

Het viel best mee in Universal, niet super druk, een half uur tot 15 minuten wachten bij de meeste attracties. Omdat we al voor tien uur in het park liepen hebben we een hoop kunnen doen.  We zijn begonnen met Mummy the Ride. Hier was de wachttijd het langst.  Tassen en andere accessoires zijn niet toegestaan in deze attractie, dus stonden er van die leuke kluisjes waar je je spullen in kunt doen. Ik dus alles er in gezet, lees ik daarna dat je na 30 minuten je er voor moet betalen, whaahhhh mijn portemonnee zit ook in dat kluisje.

Er maar weer uitgehaald, portemonnee in mijn broekzak gedaan. Niet kluisje uitgekozen. Dat gaat met behulp van je vingerafdruk. Wij in de rij bij the Mummy.  Dat leek erg mee te vallen, we konden de eerste hekken aardig omzeilen en stonden al snel binnen. Tja en daar neppen ze je dus, want daar hebben we zeker 25 minuten nog rondjes gelopen (achter de meute aan) en trap op, nog een trap op. En eindelijk daar konden we instappen. Want wel een voordeel is dat we maar met zn tweeën zijn. Meeste gezinnen (van vaak 5 of meer personen) willen graag met zijn allen in de attractie, we hebben gemerkt dat er regelmatig gevraagd wordt naar nog 2 personen. En we mochten toch wel een stuk of tien personen voorbij.

Scheelt toch weer!!  Voordeel van deze wachtrijen is dat ze binnen zijn, en met airco bediend, dus je voelt je niet na al dat wachten als een gekookt eitje.  De ride met de Mummy was erg leuk, maar binnen anderhalve minuut alweer bekeken. Leuk, maar gaan we geen 2e keer doen. Tessa herinnerde zich toen we erin zaten, dat we deze ride ook in California (2005) hebben gedaan.

Op naar de volgende attractie, en dat was “DISASTER” deze is ook erg leuk en is een combinatie van een film maken en “EARHQUAKE” (ook een bekende attractie van Universal van een aantal jaren geleden).

Het werd erg leuk gedaan en met veel humor.

Toen door naar JAWS. Hier ging het ook lekker soepel,  we zijn gelukkig heel uit het bootje gekomen. Maar het was wel even spannend hoor!!  Die haai kwam wel heel dichtbij en sommigen die aan de verkeerde kant zaten, waren echt “SOAKED” . Het leek de Shamu-show wel, waarin sommigen echt de hoofdprijs hebben. Nu is het zo warm dat het een aardige afkoeling is.

CIMG3945 CIMG3935

Op naar de volgende. Het is inmiddels goed tropisch geworden, bijna niet te doen om in het zonnetje te lopen en het put je aardig uit. We hebben mar wat flesjes water en zo’n sproeiertje gekocht, dat vond Tessa wel handig. En moet worden gezegd, het is lekker verfrissend in je gezicht.

De Simpsons kwamen op ons pad en die hebben we ook maar gelijk meegenomen.  Dit was echt onze favoriet.  Je zit in een karretje en die beweegt mee in de tekenfilm die echt rondom is.  Het lijkt net of je echt in de tekenfilm meedoet.  Echt heel leuk met een paar grappige effecten.  Wij vonden dit toch echt de leukste.

CIMG3942

Even een pitstop gemaakt, om onze magen te vullen en onze watervoorraad weer bij te tanken. Want drinken is ontzettend belangrijk. Eigenlijk wilden we een patatje of iets dergelijks halen. Maar het leek wel een attractie bij het restaurant, echt rijen dik. Met volgens mij minimaal een 30 minuten wachttijd. Tja dan vergaat bij ons spontaan de honger.

Het werd dus een slush met een grote bak popcorn. Tenminste voor ons groot, voor de Amerikanen was het de Small-size.  Even lekker opgepeuzeld op een bankje in de schaduw, want de zon zoek je alleen op als het niet anders kan.

Maar ik begrijp dat in Nederland het nu ook lekker warm is, dus iedereen begrijpt wat ik bedoel. Wie gaat er met deze temperaturen nu voor de lol in de Efteling lopen?

Het werd tijd voor wat meer actie vonden wij, en er staan nog 2 rides. Waarvan 1 echt heel heftig is, die slaan we dus over (voor mij dan, want Tessa vindt echt alles geweldig).  De andere ging maar één keer over de kop, dus die kan ik nog handelen).  Helaas toen we net in de wachtrij wilden gaan staan, meldden medewerkers ons dat er wat problemen waren. Ze lieten niemand er meer in.

Das nou jammer, dan maar door naar Shrek 4. Daar moesten we ook wel weer even wachten, maar een 20 minuten was maximaal.  Hoewel Tessa wel wat moeite heeft met al dat wachten, ging het haar goed af. We zijn toch die rijen in de meivakantie gewend, en dat is toch wel een stuk prettiger hoor!!  Als er een keuze is, zou ik altijd in de meivakantie gaan ten opzichte van de zomervakantie. Wat een drukte en wat een hitte. Dat scheelt echt

. CIMG3933

Shrek 4 hebben we ook overleefd. Hij was hetzelfde als in California en Tessa kon hem ook herinneren. In 2005 was het nog nieuw, maar nu kon het ons niet echt meer verrassen. Kon ook de warmte zijn, die ons in de greep had. Want we hadden het echt gehad. We vonden dat we genoeg hadden gedaan en gingen terug naar de auto.

En dan komt de vraag, waar stond de auto ook alweer????  Gelukkig had ik nog een foto met mn telefoon gemaakt van de plek waar we stonden en de Spiderman rij 155 was snel gevonden.

Binnen een kwartier waren we weer terug bij ons appartement. Waar het kaartje helaas weigerde om mee te werken om onze kamer open te maken.  GRR@$%&^ naar de receptie.

Gelukkig was er niets aan de hand met onze creditcard, maar was de magnetische strip in de war geraakt.  Niet bij andere passen bewaren, telefoons ed. Ik had goed opgelet dacht ik. Zat altijd apart in mijn portemonnee, maar goed hij doet het weer.

Snel onze bikini’s aan voor een verfrissende (nou ja beetje dan ) duik in het zwembad. Ook maar weer een plekje in de schaduw gezocht. Maar gelukkig kwam er geregeld een wolk voor de zon en dat scheelt een hoop.

Door de warmte hadden we niet veel honger en Tessa had wel trek ‘s avonds in een broodje van de Subway.  Gelukkig ligt ons complex zeer centraal want de straat uit en de hoek om en we zijn er (wel met de auto natuurlijk) .  Daar een heerlijk broodje laten samenstellen met veel sla, ui en tomaat, lekker gezond dus. Bij Subway zelf het broodje lekker opgegeten en weer snel teruggegaan. Tessa was erg moe en wilde graag liggen, ook ik vind dit geen probleem.

Lekker nog even TV gekeken, allerlei leuke series zoals Friends en Raymond gekeken.  Zo is er weer een dag voorbij en morgen maken ook wij ons op voor de Big Final. In Downtown Disney willen we de wedstrijd van Nederland tegen Spanje gaan kijken bij een Ierse pub.  Volgens het Florida-forum komen er een hoop Nederlanders, dus dat wordt supergezellig!!

PS nog geen bericht van Apple dat onze IPad er is (balen dus, nu maar hopen dat we morgen bericht krijgen anders vissen we weer naast het net).

9 reacties:

Unknown zei

Leuk om jullie verslag te lezen. Geniet er nog lekker van, en ik ben helemaal benieuwd naar jullie cruise avontuur. :)

Groetjes, Sandra (bluedolph1n op Florida forum)

Ruthy zei

Ook ik geniet van je toffe blog: geniet er nog van en hopelijk sjance met de Ipad.

groetjes uit Ieper belgenland
Ruthy

famscheepensgoesorlando zei

heerlijk blog zo zonder de mannen :-) en echt dames dingen blog...heerlijk ...

Marja en Tony zei

Weer hele leuke dingen gedaan in Universal, en helaas, Nederland heeft niet gewonnen, maar ik hoop toch dat de sfeer er bij jullie wel goed in zat in die Ierse pub.

Robert-Jan en Yvonne zei

Ik dacht even dat die roze/witte auto voor jullie was ! Maar die echte witte ziet er ook heel stoer uit (beter dan een Sienna ...) !

Dat jij trouwens je portemonnee niet ALTIJD bij je hebt, maar je gewoon laat verleiden om die in een kluisje te doen ... Ik probeer dat ook wel eens bij Yvonne, maar helaas ...

Maar niet te doen he, met die hitte ... Mei-vakantie is wat dat betreft absoluut ideaal; rustig en betere temperaturen, maar ja, je zit aan die zomervakantie vast als je lekker lang weg wilt ... Wij dan, tenminste ;-) !

HAVE FUN maar weer !

Unknown zei

Leuk verslag!

Als je echt naast het net vist voor de iPad zou je hem misschien nog een keer kunnen bestellen als je op de Cruise boot zit en hem dan op dag 10 ophalen in Orlando..., misschien is dat een idee?

En anders moet Daan hier maar d'r gewoon even mee komen spelen ;-).

Teleton zei

Alweer een dampend verslag van een heerlijke dag. Met een tikkeltje terechte heimwee naar de rustige en relatief koele periode in mei. Maar er wacht 'ons' nog een flink aantal verslagen met een koele zeebries, dus daar kijken we naar uit!

Rick, Sunshine State zei

Getver je moet je maar vermaken in die hitte in Florida. Pretpark in, een lekkere duik en dus zwemmen, een beetje shoppen. Toch hebben jullie het weer geweldig opgepakt, en er het beste van gemaakt. Ik heb ook erg met jullie te doen. Dan ook nog zo,n tegenslag met de sleutel grrr .

En dan ook nog geen bericht van de IPAD .. IK WIL OOK ;-)))

pumi1000 zei

Ik vind het echt superleuk dat jullie daar alleen zijn, moeder en dochter!

Universal is erg leuk en ook al is het gloeiend heet, gelukkig is er ook veel airco en zijn de wachtruimtes ook veelal met airco.