maandag 12 juli 2010

Dag 5: Oranje met een geel randje

Vandaag stond toch wel alles in het teken van Oranje.  Hoe het is afgelopen hoef ik niemand te vertellen.

We begonnen onze dag met eerst maar richting de Publix te rijden. CIMG3947

Want onze lekkere broodjes waren op en die smaakten prima. Gelukkig zijn de winkels hier wel gewoon zondagochtend open. Om kwart over 8 ‘s ochtends is het nog wel aardig rustig hoor!!  de broodjes waren net gebakken en het rook heerlijk naar vers gebakken brood.

Terug in het appartement ontbeten met de verse broodjes en het fruit wat we nog in de koelkast hadden staan. Daarna richting het zwembad, het is dan wel bewolkt maar de temperaturen stijgen al weer naar aardige hoogtes. Zo rond 11 uur krijgt de zon steeds meer vat te krijgen en warmen we goed op.

Om half 12 gaan we richting het appartement om wat te eten, te douchen en ons passend te kleden in onze oranje outfit.  Wij zijn er klaar voor en gaan rond 1 uur richting downtown Disney, op zoek naar de Ierse pub.

Het parkeren viel niet helemaal mee, wat een drukte hier zeg. Ik ga er maar niet vanuit dat al deze mensen naar de pub gaan om de wedstrijd te bekijken.

De Ierse pub is zo gevonden en als we naar binnen gaan zien we al menig Oranje-fans. We spreken eigenlijk gelijk 2 jonge meiden, die op het Florida-forum de vraag hadden gesteld waar ze voetbal konden kijken. Dus gelijk kennis gemaakt en als snel kwamen de Rosseltjes ook binnen, die ik ook herkende van hun weblog en de bijbehorende foto’s. We konden met moeite nog 2 krukken bemachtigen en probeerden wat te bestellen.

CIMG3953 CIMG3952 CIMG3951

De pub stroomde inmiddels lekker vol met zowel Nederlanders als Spanjaarden (alleen waren zij iets minder makkelijk te herkennen, maar je hoorde ze wel ….)

De pub zelf had het niet helemaal goed begrepen want er stond met de hele mensenmassa wel geteld één meisje achter de bar die iedereen van drank mocht voorzien.  Dat worden dus geen dronken toestanden, want je mocht in je handen knijpen als je na een half uur eindelijk een drankje kon bestellen.

De sfeer zat er gezellig in, en werd er in de rust een sprintje getrokken naar de toiletten om vervolgens weer snel te gaan zitten, zodat je plekje niet weg was.

Na het doelpunt van Spanje en het eindsignaal barstten de Spanjaarden in juichen uit en verlieten de Oranje-fans stilletjes binnen no-time de pub. Wat een deceptie!!!  En wat een gele kaarten hebben voorbij zien komen. Op ESPN vertelde ze later nog dat er nog nooit eerder een finale was geweest met zoveel gele kaarten, de Nederlanders konden er met recht mee gaan kwartetten.

Maar wat een verschil, want je stapt de kroeg uit en je staat gelijk weer in de vrolijke wereld van Disney. Wat een tegenstelling!!  Maar goed het leven gaat ook hier gewoon door.

Dus we gaan ons verdriet weg eten bij the Outback, met een blooming Onion. Wel nog even terug om een ander shirtje aan te trekken.  Oranje kleurt nu niet echt meer.

Bij the Outback was het zoals gewoonlijk aardig busy. We hadden nog wel gelijk een tafeltje en bestelden natuurlijk de Blooming Onion. Omdat we de vorige keer al heel snel het hoofdgerecht ook kregen, hebben we nu even gewacht met bestellen.

Helaas viel dit een beetje tegen, Tessa had de spare-ribs (wel van het kindermenu, anders is het echt teveel) maar die waren niet zo lekker als normaal, het vlees valt gewoonlijk letterlijk van het bot. Omdat ze al meer dan genoeg had, hebben we het maar zo gelaten.

Ik had de Blooming Burger, erg lekker maar ook weer teveel. Dus toch weer wat laten staan, want de dietcoke vult ook altijd de rest van de gaatjes.  Zeker met die refills, want als ze denken dat je maar bijna je glas leeg hebt, staat er alweer zo’n groot nieuw glas voor je snufferd.

Het dessert paste ook niet meer, dus de rekening maar betaald en richting Cypress Point, wat wel even duurde want het was behoorlijk druk op de weg.

Hier hebben we de koffers gepakt want morgen gaan we naar onze Cruise!!!!  Yeehaahhh ………. Bahama’s here we come!!!

8 reacties:

Robert-Jan en Yvonne zei

En dan is het ineens zo ver !!! HAVE FUN op de boot en we horen hopelijk snel hoe het daar is !

Teleton zei

Toch wel geinig, al die Dutchies in een Irish Pub. Jammer dat jullie met de staart tussen de benen moesten vertrekken, maar met jullie vooruitzichten is er toch niets dat je uit je hum kan halen? All aboard.......

Rick, Sunshine State zei

Leuk met zoveel fans voetbal kijken in het buitenland.
Heeel veel plezier op de Cruise naar de Bahama’s. Potverdikke het kon slechter zeg, ik wordt hier steeeds jaloerzer weet geeneens meer hoe je het schrijft ;-)

Unknown zei

Jammer he, het had zo leuk kunnen zijn. Maar jullie hebben nog een leuke tijd te gaan, veel plezier op de cruise!

Nancy zei

Balen dat het zo moest lopen,gelukkig konden jullie buiten in het ''andere'' feestgedruis opgaan!!

Geniet van julie cruise...ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden.

famscheepensgoesorlando zei

een fijne cruise gewenst dames...en laat jullie maar lekker verwennen daar...
supperrrr
groetjes marij

Marja en Tony zei

Wat een leuke tijd hebben jullie gehad ( op de uitslag van de wedstrijd na dan...) en nu dan op voor de Cruise, hopelijk hebben jullie internet aan boord en kunnen wij op de hoogte blijven.
Have Fun

Marjolein zei

Hoi,leuk verslag,zo gezellig met zijn tweetjes,en nu lekker de cruise!!

Heel veel plezier en ben ook heel benieuwd hoe jullie die vinden.
Groetjes,Marjolein