woensdag 14 juli 2010

Dag 6: Sailing to the Bahama’s across the ocean

Eigenlijk hoort hier natuurlijk nu het liedje bij van The Cats. Tekstueel klopt het niet helemaal natuurlijk, maar het gaat om het idee.

Vanochtend zijn we uitgechecked bij Cypress Pointe. Een leuke locatie op zich, het is voor een paar dagen en net iets ruimer als alleen een hotelkamer. Je hebt toch je eigen keuken.  Maar er gaat echt niets boven een eigen villa.  Ik miste een beetje het daglicht want we hadden maar één raam bij de slaapkamer. Bij de keuken moest altijd het licht aan.  Met zn 2en echter, voor een dag of 5 was een villa geen optie.  Van de foto’s leek het wel een stuk ruimer en lichter, maar dat zullen de more bedrooms appartement zijn.  We hebben ons verder prima vermaakt hier hoor, het was lekker om ‘s ochtends hier op ons gemakkie te ontbijten en een koelkast met een keukentje te hebben.

Afgelopen dag hadden we buren gekregen en dat hebben we goed gemerkt. Ze hadden gelijk al bier laten vallen voor de deur van ons appartement als mislukt welkomstdrankje en ze waren behoorlijk luidruchtig.  Via de keuken is er een deur die de 2 appartementen kan verbinden. Hij zat wel op slot, maar de geuren die zich in de keuken van hun appartement meester hadden gemaakt, werden ook in ons plekje verspreid.

Erg prettig als je wilt gaan slapen en de geuren van eten komen via de airco in je slaapkamer. Maar ach, who cares, laatste nachtje hier.

We hadden de koffers al heringepakt. Zodat we in principe maar één koffer open hoeven te maken tijdens de cruise. Deze in de auto gezet en nog even terug naar het appartement voor de laatste spullen.

Tja zo makkelijk gaat dat niet, want de receptie had besloten dat de passen gelijk maar niet meer deze dag mochten werken.

Gelukkig liep de schoonmaakster in het gebouw rond, anders hadden we helemaal naar het hoofdgebouw moeten gaan om de passen te resetten. De schoonmaakster heeft de kamer voor ons opengemaakt en konden we de rest van onze spullen in onze blits karretje stoppen. 

We mochten om half 2 het cruiseschip op stond in onze gegevens, dus eerst nog maar eens richting de Florida Mall, misschien hadden we mazzel en was de Ipad voor ons gearriveerd. Helaas we stonden nog op plaats 29 in de wachtrij. En maandag kwam er geen bestelling binnen, misschien dinsdag of woensdag.

Tja das jammer, want dan ben ik er niet. Dat wordt dus helaas weer geen Ipad. We kijken nu wel in Nederland en anders wacht ik wellicht nog wel tot een tweede versie, dan zijn ook gelijk de eventuele kinderziektes eruit.  Ik ben er nu wel een beetje klaar met die Ipad………

Daarna de TomTom ingesteld op Port Canaveral. Dat was niet het aller moeilijkste want de weg er naar toe, was een rechte weg.  Bij de afslag stond alles zo goed aangegeven dat we de TomTom maar uit hebben gezet. Want anders worden we alleen maar in de war gebracht.

De auto konden we goed kwijt in de parkeergarage, lekker in de schaduw.  De parkeergarage uitgelopen en daar konden we onze koffers afgeven. Hiervoor hadden we speciale labels gekregen met onze gegevens en van onze hut. De koffers kregen we een uurtje later.

Eerst door de security. Daarna inchecken en kregen we onze seapass.  Dit is gekoppeld aan mijn creditcard en daar kunnen we tijdens de cruise alles mee betalen. Jaahh die Amerikanen zijn geen domme jongens hoor, die weten wel hoe je op een bijdehande manier geld uit je zak moet kloppen. CIMG4027

We mochten gelijk het schip op en op zoek naar onze hut. die zit op de 8e etage. In het begin even zoeken, maar we kwamen als snel achter waar we moesten zijn. Best nog aardig qua ruimte. Het valt ons in ieder geval niet tegen.

Ook een eigen badkamer en een kledingkast waar we alles goed kwijt kunnen. Koffers onder het bed, De badkamer is wel krapjes, de douche is zelfs voor Tessa niet ruim.  Dus wij vragen ons af hoe de gemiddelde Amerikaan (die iets breder is dan de gemiddelde Nederlander) zich hier gaat douchen .  Dat past echt nooit in dat hokje!?!?!?

Maar het werd natuurlijk tijd om de rest van het schip te gaan bekijken. In de Windhammer ( het buffet restaurant) kon de lunch worden genuttigd. Hier kun je ook ontbijten, avondeten, tussendoor eten, ijsjes, of als je dan nog trek hebt, een extraatje eten).  Je ziet hier dus ook echt de mensen de hele tijd eten (echt wat voor Patrick, soort Turkije maar dan op een boot…..)

Entertainment kan natuurlijk ook niet ontbreken, bij het zwembad staat een gezellig bandje wat leuke reggae muziek speelt.  Ook de dansjes met alle gasten mag natuurlijk niet ontbreken en een heel regiment deed enthousiast mee.

DSC04361

Het werd tijd om te vertrekken en vanaf de kade werd er nog leuk gezwaaid naar ons. Wij hebben lekker aan het zwembad gelegen. Tessa heeft er nog even in gelegen.  Maar echt zwemmen kun je er niet in, het is meer een veredeld poedelen, je wordt lekker nat en het is zout water, dus je krijgt geen last van al dat chloor!!

DSC04352   DSC04360 DSC04359

We kregen nog een lekker welkomstdrankje aangeboden (tenminste dat dacht ik) dus ik zeg tegen de ober, goh wat aardig!!  Hij wilde ook heel aardig mijn seapass en ik was $ 6 armer voor een drankje (niet echt bijzonder lekker, maar joh de ober was blij)

In onze hut ons gedoucht (het is ons gelukt !!) en omgekleed voor het eten.  Omdat we voor het officiële diner om kwart voor zes staan ingedeeld, waren we daar al te laat voor.  Dat gaan we morgen doen.

Wij hadden onze zinnen gezet op Sushi, want je hebt op dit cruise-schip ook een Japans Steakhouse.  Wij naar binnen , geen hond (nou ja Amerikaan ) te bekennen.  Dus ik nog  vragen, lust hier niemand Sushi???  Nou zegt de ober, de meesten eten bij het bufet. Want voor de sushi moet je apart betalen. Heehhh balen dus, want ik ga geen $ 25 betalen.  Dus toch maar richting het buffet.

Dat zag er wel goed uit, ook veel sla, rauwkost, kip, fruit, maar ook hotdogs, hamburgers en allerlei soorten eten die wij niet kennen. Maar echt Amerikaans zijn.

Toen werd het tijd voor de show in “The Sound of Music”  theatre.  Een echt theater op een schip met een band en een stand-up comedian.  Die was erg grappig, helaas voor Tessa ging het engels echt veel te snel, en dus werd het voor haar een beetje saai.

CIMG3963  

 CIMG3966 CIMG3967

Rond half 10 zijn we naar onze kamer gegaan. En na een potje galgje zijn we lekker gaan slapen in onze bedjes.  Lekker dromend terwijl de boot ons naar CocoCay brengt. Daar gaan we morgen de dag doorbrengen. We zijn benieuwd!!

3 reacties:

Teleton zei

Had wel een beetje op een spectaculaire "Near, far, whereever you are" foto gehoopt hoor maar toegegeven, deze zijn ook leuk.

Goeis start met de ober en de sushi maar gelukkig laten jullie je niet zo maar uit het veld slaan.

We gaan dus snel de volgende blogs lezen voor nieuwe avonturen!

Marja en Tony zei

Da's inderdaad lekker handig al die extra kosten die van je CC worden afgehaald...zo gaat het snel!
Maar jullie varen en genieten er lekker van, en dat is het belangrijkste

pumi1000 zei

Lijkt mij ook heel leuk zo'n cruise. En handig ja zo'n seapass.....dan weet je op een gegeven moment niet meer wat je uitgegeven hebt hahahaha.