vrijdag 16 juli 2010

Dag 9: A day on the ocean

Deze dag werd doorgebracht midden op de Atlantische Oceaan.  We werden pas laat waker, ik om half 9 en Tessa om 9 uur.

Omdat we tot 10 uur konden ontbijten, zijn we maar vlot aangekleed en richting de Windjammer gelopen.  WIj zitten op de 8e etage en het restaurant op de 11e.  We nemen iedere dag trouw de trap, zowel heen als terug, zodat we ook nog enige lichaamsbeweging krijgen.

We hadden het plan opgevat om deze dag ons te laten verwennen met een massage in de schoonheidssalon, die ook op deze boot natuurlijk niet mag ontbreken. Ai, de prijzen vallen hier ook al niet mee, een hotstone massage voor   $ 150 ??????  Dat kan zelfs in Holland een stuk goedkoper, dus laten we dit voor wat het is. 

Eén ding is zeker, heel veel hebben ze aan ons niet verdiend, we schijnen ook één van de weinige Hollanders aan boord te zijn (maar goed ook want anders zijn ze binnen de kortste keren failliet).  Wel gisteren een Oostenrijks stel gesproken die met hun gezin (kinderen en kleinkinderen) op cruise waren.  Toch wel leuk om eens een andere taal als Engels te horen.  Even bijgepraat over de Oostenrijkse pistes en een aantal leuke tips gekregen waar we zeker een keer wintersportvakantie moeten gaan vieren.

Bij het zwembad aangekomen is het een drukte van jewelste en wij verkiezen het bovenste dek, waar wel ligbedden staan, maar weinig mensen.  Lekker rustig dus, en we genieten lekker van het zonnetje.  Af en toe zoeken we de mierenhoop van het zwembad op,  om even  “af te koelen”  in het water. 

Hier hebben we heerlijk een paar uur vertoefd want we willen natuurlijk wel een Caribisch kleurtje thuis komen.

Na 12en werd het ons toch iets te heet onder de voeten en hebben we een rustig plekje in de schaduw opgezocht. Dat moet ook gezegd worden, je kunt voor de drukte bij het zwembad kiezen, maar er zijn ook een heleboel rustige plekjes waar je kunt zitten.

De wet-tshirt, de biggest muscle, men’s sexiest legscontest  en alle andere wedstrijden hebben we aan ons voorbij laten gaan.Het zag er spectaculair uit (mwah) maar we willen ons niet opdringen aan de Amerikanen. 

We konden nog horloges/sweaters/tshirts en allerhande artikelen kopen met het mooie logo van Royal Caribbean.  Maar wij laten het maar bij de foto’s, dat vinden wij herinnering genoeg.

CIMG4068  CIMG4060

Vanavond moeten we onze koffers weer buiten de hut zetten. Die worden dan morgenvroeg op kleur van je kofferlabel (die we net in onze kamer hebben gekregen) op de kade gezet.

Vervolgens wordt morgen vroeg om de beurt een kleur omgeroepen en dat betekent dat je van de boot af mag, en je koffer kunt oppikken.  We zijn benieuwd hoe dit gaat verlopen.

Je mag ook met al je bagage zelf van boord gaan, maar dan moet je tussen 7.45 en 8.00 am op deck 4 zijn meen ik.  De bedoeling is dan wel dat je de bagage met de trap meeneemt en geen gebruik maakt van de lift. Dat is net iets teveel excercise voor ons op de vroege morgen.  Dus we laten ons wel verrassen!!

 

We hebben weer goed gegeten in de Windjammer, de ober van het Vincent’s restaurant zag ons vanmiddag lunchen en vroeg of we vanavond nog bij hem kwamen eten.  Naar alle eerlijkheid geantwoord dat we dit waarschijnlijk niet gaan redden. Kwart voor 6, is een te vroege tijd voor ons.  Het eten is er lekker, maar ik vind persoonlijk het buffetrestaurant er zeker niet voor onder doen.  Vooral de keuze van bijvoorbeeld salades die je zelf kunt samenstellen erg prettig en smaakvol. Maar ja dat kan ook niet anders want er schijnt een Nederlandse chefkok aan boord te zijn!!!

CIMG4078

We hebben hem niet ontmoet, maar het eten vonden wij prima verzorgt. De koffers zijn inmiddels op de gang gezet, Tessa ligt al te slapen.  Ik maak een einde aan dit verslag en ga ook maar eens slapen.  Morgenochtend wordt het een vroegertje voor ons!!

Iedere avond worden we weer verrast met een nieuw beest in de kamer, in plaats van creatief met kurk, zijn ze hier creatief met handdoeken

CIMG4076

4 reacties:

Anita zei

Leuk om jullie ervaringen te lezen over de cruise. Mensen kijken vinden wij ook zo leuk. Jullie genieten heerlijk samen en goed idee om de mensenmassa's te ontvluchten en dan mooie foto's te maken. Nog veel plezier in Orlando en goede reis terug.
Groetjes,
Anita (Tans4USA)

Teleton zei

Jeetje, ook een relaxte cruise vliegt voorbij. Een leuke ervaring en tijd zat om de menschheid eens op het gemakje te bekijken...Nu nog even nagenieten in Orlando. Have fun!

famscheepensgoesorlando zei

heey vakantie vierders...
wij doen ook vaak een dagje aan boord blijven terwijl iedereen er bijna af gaat...dan heb je het schip bijna voor jezelf...
en je mag niet alle nederlanders over een kam scheren hoor ;-)...want als wij cruisen hebben we toch ook altijd een flinke rekening van alle lekkere drankjes de mooie fotos..een paar excursies ( de meeste regel ik vanuit thuis zelf)...en als wij met de hal cruisen ( waar meer nederlanders mee cruisen) zitten we vaak met een hele bubs tot in de late uurtjes in de bar en dan komen de amerikanen langs voor een gratis glaasje water...dus niet alleen de nederlanders letten op de kleintjes :-)
maar jullie hebben toch een super vakantie gehad zo te lezen...
geniet ze nog in orlando
groetjes marij

Marja en Tony zei

Wat een heerlijke tijd hebben jullie gehad zeg, en helaas dan geen diamanten, maar wel een tijd om nooit meer te vergeten.
Leuk ook die beest handdoek bijna zonde om uit elkaar te halen...